Birkaç bilgi

Mobil uyumlu web sitesi

Web sitesinin mobil uyumlu olması, sitenin açıldığı cihaza göre şekillenmesi anlamına gelmektedir. Mobil uyumluluk web sitesinin telefondan da açılması değildir. 

Web sitesine zaten interneti olan her cihazdan ulaşmanız mümkündür. Denizlideki esnaf arkadaşlarımız bunları birbirine karıştırabilmektedir. Web sitesinin mobil uyumlu olması demek; kendisini o telefonun ekranına göre ayarlaması anlamına gelmektedir. Bir örnek ile gösterecek olursak alt fotoğrafda soldaki fotoğraftaki web sitesi mobil uyumlu değildir, sağdaki uyumludur.



Peki neden mobil uyumlu web sitesi yaptırmalıyız?
Denizli'de kimse; akıllı telefonu varken bilgisayarı açıp araştırma yapmıyor. Denizlideki yaptığımız web sitelerin ziyaretçi kayıtlarına baktığımız zaman kullanıcıların %80 i telefondan girdiğini görüyoruz. Ve google'ın açıkladığı verilere göre, mobil den girilen lokasyonların çoğu ev ve işyerleri. Bu da demek oluyor ki bilgisayar olan yerlerde bile mobil cihazlarda daha çok internette geziliyor. Mobil uyumluluğun denizlide ne kadar önemli olduğunu bu verilere göre anlayabilirsiniz